Skip to content

Blanch Normalitzats S.L. | Elementos normalizados y especiales para matriceria, molde y electroerosión.

Carrer del Xaloc 6 · 08203 Sabadell · Barcelona  +34 937 11 66 63 

elèctrØdes

Gomes i guies per a Electroerosió

En l’àmbit de l’electroerosió, la precisió i la qualitat dels components utilitzats són essencials per assegurar un rendiment òptim en els processos de mecanitzat. Dos dels elements clau en aquest procés són les gomes i les guies d’elèctrodes, components fonamentals que garanteixen l’eficàcia i exactitud en la fabricació de peces complexes.

Gomes per a Electroerosió

Les gomes utilitzades en electroerosió són essencials per assegurar la correcta subjecció i alineació dels elèctrodes. Aquestes gomes, fabricades generalment en materials d’alta resistència al desgast i a la calor, com elastòmers d’alta qualitat, estan dissenyades per suportar les condicions extremes de treball en màquines d’electroerosió.

  • Tipus i Qualitats: Hi ha diversos tipus de gomes depenent del tipus d’elèctrode i del tipus de màquina d’electroerosió utilitzada. Les qualitats varien en funció de la resistència al desgast, la capacitat d’absorció d’impactes i la durabilitat. Les gomes d’alta gamma ofereixen una major resistència a la deformació i una vida útil prolongada, cosa que resulta en una major precisió en els processos de mecanitzat.

  • Usos: Les gomes s’utilitzen comunament per a la fixació d’elèctrodes en processos d’electroerosió per penetració (EDM), on es requereix un alt grau de precisió en la transmissió de la descàrrega elèctrica. L’elecció de la goma adequada pot influir directament en la qualitat de la peça final, assegurant que l’elèctrode es mantingui en la posició correcta durant tot el procés.

Guies d’Elèctrodes per a Electroerosió

Les guies d’elèctrodes són components crítics en el procés d’electroerosió, ja que asseguren que els elèctrodes es mantinguin alineats i en la posició correcta durant el mecanitzat. Aquestes guies estan fabricades en materials d’alta duresa i resistència al desgast, com acer temperat, ceràmica o carbur, garantint l’estabilitat i precisió en processos repetitius.

  • Tipus i Qualitats: Les guies poden classificar-se segons el material de fabricació i el tipus d’elèctrode per al qual estan dissenyades. Les guies d’alta precisió estan fabricades amb toleràncies molt estrictes i són tractades tèrmicament per augmentar la seva resistència al desgast. A més, es poden trobar guies amb recobriments especials per reduir la fricció i el desgast, cosa que augmenta la seva durabilitat i millora la qualitat del mecanitzat.

  • Usos: Les guies d’elèctrodes s’utilitzen principalment en electroerosió per fil (WEDM) i per penetració (EDM). En ambdós casos, la funció de la guia és crucial per mantenir l’alineació precisa de l’elèctrode, minimitzant els errors de mecanitzat i assegurant la integritat dimensional de les peces treballades. La selecció adequada de la guia d’elèctrode pot millorar significativament l’eficiència del procés i la qualitat del producte final.

ernest
Comercial especialista
 
Ernest Carrasco Cano
 
Technical Sales Manager
Marca_transparent
Web diseñada y desarrollada por Solatec Informàtica
CONBANDERA_KITDIGITAL
Ves al contingut